Bieflap of biefstuk, wat is het verschil?

29 Juli, 2020 10:13

Een lekker stuk vlees, daarmee definieer je zowel de bieflap als de welbekende biefstuk. Beide stukken zijn afkomstig van de koe. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee soorten vlees? Op welke manier bereid je ze het beste en welke smaken passen goed bij beide vleessoorten?

De bieflap

De bieflap gaat ook wel door het leven als baklap. Bieflappen zijn gesneden van de magere rundvleesdelen zoals de nek en de schouder. Dit vlees heeft geen vet, is grover en minder mals dan de biefstuk. Je kunt de bieflap op verschillende manieren bereiden. Zo kun je het vlees bakken, bakkerellen, steengrillen, grillen of barbecueën. De bereidingstijd van deze manieren ligt tussen de 6 en 10 minuten.

De biefstuk

Een biefstuk is afkomstig van de bil, de dikke lende of het spierstuk van het rund. In dit deel van de koe bevinden zich een grote en kleine spier. De kleine spier noemen we ook wel de kogel. Nu kun je ook wel raden waar de naam “kogelbiefstuk” vandaan komt. Biefstuk kun je op verschillende manieren garen. Zo kun je de biefstuk heerlijk mals maken door deze enkel dicht te schroeien. We noemen dit rare gebakken. Ben je nou geen fan van rood vlees? Bak de biefstuk dan well done door deze 3 à 4 minuten per kant te bakken op 70°C.

Wat drink je daar dan bij?

Een bieflap of biefstuk is al heerlijk op zichzelf, maar je kunt je gerecht echt compleet maken met een heerlijk drankje erbij. Maar wat moet je er dan bij drinken? Natuurlijk ben je vrij om in te schenken wat je lekker vindt. De echte wijnkenners raden echter een heerlijke merlot, barbera, sangiovese, cabernet sauvignon of malbec aan bij een heerlijk stukje rundvlees. Het water loopt ons al in de mond.

Kom eten bij Café Carbòn

Ben jij net zo’n fan van een lekker stuk vlees als wij? Kom dan eten bij Café Carbòn. Bekijk vooraf onze menukaart of laat je verrassen door onze chefs.

Terug