De lekkerste spareribs van de barbecue

29 Juli, 2020 10:09

Ben je net zo dol op spareribs als wij en wil je thuis net zo genieten als toen je bij ons in het restaurant zat? Lucky you, we delen vandaag een spareribs recept waar je je vingers bij aflikt. Dit recept is geschikt voor 4 personen. De voorbereiding van deze heerlijke ribbetjes duurt 15 minuten. Daarna duurt de daadwerkelijke bereiding nog zo’n 6 uur. Ja, dit klinkt inderdaad lang. Oordeel later maar of we gelijk hadden wanneer we je zeggen dat het wachten het helemaal waard was.

Ingrediënten

Om de lekkerste ribs op de barbecue te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2,4 kilo spareribs
  • 500 milliliter barbecuesaus
  • 50 milliliter appelazijn
  • 350 milliliter appelsap
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 3 theelepels bruine suiker
  • 2 theelepels zout, gemalen
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel peper, gemalen
  • 1 theelepel mosterdpoeder

Wil je met meer dan 4 personen gaan barbecueën? Voeg de ingrediënten dan naar rato toe.

Spareribs voorbereiden

Voordat je de ribbetjes op de barbecue kunt laten rusten, is het belangrijk dat je eerst het vlies aan de onderzijde van de ribs verwijdert. Snij aan de onderkant het vlies kapot, daarna kun je het eenvoudig met je handen van het bot trekken.

Malse spareribs bereiden op de barbecue

Nu je het voorbereidende werk gedaan is kun je beginnen met het echte werk. Meng alle bovengenoemde ingrediënten met elkaar voor een heerlijke marinade. Smeer alle spareribs aan beide kanten in met de marinade en leg de ribbetjes vervolgens op de barbecue. Laat de ribs zo’n drie uur roken op 125 °C. Een keer per uur moet je de ribs besproeien met een mengsel van appelsap en azijn. Dit zorgt ervoor dat de rook nóg beter opgenomen wordt in het vlees.

Na ongeveer drie uur zien de ribben er al heerlijk smakelijk uit, toch zul je nog even geduld moeten hebben. Je moet de ribben nu nog een laatste keer bestrijken met de appelsap-azijnmix. Wikkel de ribbetjes vervolgens in aluminiumfolie en laat ze nog 2 uurtjes doorgaren voor de ultieme smaakexplosie.

Als allerlaatste stap besmeer je de ribben na twee uur met barbecue saus. Ga ondertussen de broodjes klaarmaken, trek je fles wijn of bier open en maak de tafel barbecue-ready. Na een uurtje kun je dan eindelijk gaan genieten van de heerlijkste ribbetjes van de barbecue.

Terug