Een geslaagde winterbarbecue: zo doe je dat

30 Maart, 2021 15:29

Als het kwik onder het minpunt gezakt is denk je waarschijnlijk niet aan het organiseren van een barbecue. Want wees nou eerlijk: bij een barbecue hoort toch een ijskoud biertje en een heerlijk zomerse outfit? Bij Café Carbòn zijn we het daar niet mee eens. Ook in de koude wintermaanden kun je samen met je vrienden en familie genieten van een heerlijke winterbarbecue. Hoe je dat moet organiseren? Lees snel verder.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een winterbarbecue kan net zo gezellig worden als een zomerbarbecue. Net als bij een zomerbarbecue is het wel verstandig om wat voorbereidingen te treffen. Denk hierbij niet alleen aan lekker vlees en een goede fles wijn. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je voldoende licht hebt in de tuin. Dat kun je doen door:

Sfeervolle tuinfakkels

Met een paar mooie sfeerfakkels voorzie je je tuin niet alleen van licht, ook zorg je voor een aangename temperatuur.

Een grote vuurkorf

Met een grote vuurkorf zorg je voor een heerlijk knetterend geluid en warmte in je tuin. Voor een perfect vuurtje gebruik je droog hout en wat aanmaakblokjes. Ohja, het is wel zo fijn om je gasten te vertellen dat er een vuurkorf aangaat. De geur blijft namelijk nogal in je kleding hangen.

Kleine lampjes

Heb je ergens nog een lampjesslinger? Hang die dan op aan je schutting. Zo ben je omringd door warmte en gezelligheid. Als je toch bezig bent, tover dan ook wat waxinelichtjes uit de la!

Warme dekens

De echt koukleumen onder ons zullen je eeuwig dankbaar zijn wanneer je een lekker warm dekentje klaarlegt. Pas wel op met het dekentje rondom de vuurkorf.

Gerechten voor op de winterbarbecue

Nu de sfeer er letterlijk en figuurlijk goed in zit, is het tijd om het vlees op de barbecue te gooien. Maar welk vlees kies je dan? In de winter duurt het al langer voordat de barbecue op temperatuur is, het laatste wat je wilt is dat je gasten bijna omvallen van de honger. Kies daarom voor simpele of voorgegaarde stukken vlees en groenten. We raden je aan sowieso een flik aantal hamburgers in je winkelmandje te gooien. Vergeet daarnaast de grillworst, saté, speklapjes, stokbrood en groenten niet.

Geniet samen van de gezelligheid

Ondanks de kou kun je door middel van een winterbarbecue toch lekker met elkaar genieten. Zorg voor een lekkere warme chocomelk met een grote dot slagroom en een goede glühwein. Ook kun je een muziekboxje buiten zetten om wat lekkere deuntjes je tuin in te blazen. Houd natuurlijk wel rekening met je buren.

Kom lekker eten bij Café Carbòn

Geef je liever alle zorgen uit handen? Kom dan gezellig eten in een van de restaurants van Café Carbòn. Hier maken we de lekkerste vleesgerechten waar je je vingers bij aflikt. Reserveer je tafel in onze vestging in Amsterdam, Amsterdam Zuid of de Jordaan. Wij zorgen ervoor dat je een onvergetelijke avond hebt.

Tafel reserveren Terug