Eten met je handen bij cafe Carbon mag het

19 December, 2017 09:38

Volgens de etiquette eet je voedsel niet met je handen, maar met bestek. Bij een luxe diner krijg je zelfs voor iedere gang ander bestek. Weet jij nooit of je met het buitenste of het binnenste bestek begint? Bij Café Carbòn hoef je niet bang te zijn voor ingewikkelde etiquette: veel gerechten mag je gewoon met je handen eten.

Spareribs

Het gerecht bij uitstek om met je handen te eten: spareribs. Bij Café Carbòn maken we de lekkerste spareribs van Amsterdam: het vlees is zo mals dat het bijna van de ribbetjes afvalt. Heerlijk om je tanden in te zetten.

Halve kip

Vlees met botjes mag je over het algemeen met je handen eten, tenzij het een groot stuk vlees is (maar who cares?). We raden je aan om de grootste stukken vlees af te snijden. Zit er nog wat kip aan de botten? Dan kun je deze prima met je vingers van het botje eten.

Gamba’s

Probeer maar eens een gamba met mes en vork uit elkaar te trekken. Dat gaat je vast niet lukken. Daarom mag je de kop en staart met je handen lostrekken. En als je hem dan toch al in je hand hebt, kun je ‘m net zo goed direct in je mond stoppen.

Brood

Ook brood mag je gewoon uit het vuistje eten. Dit is veel gemakkelijker dan met mes en vork. Wij serveren ons brood met een lekkere dip, tapenade en knoflookboter. Mmm… loopt het water je al in de mond?

Friet

In een restaurant is het netter om frietjes met mes en vork te eten, maar stiekem is het veel lekkerder om ze gewoon met je handen op te smikkelen. Wij knijpen graag een oogje toe!

Fingerfood

Deze is logisch: de naam – fingerfood – zegt het al. Hier heb je geen bestek voor nodig. Bij Café Carbòn bestel je bijvoorbeeld lekkere bitterballen, kaassoufflés en drumsticks, maar ook andere kleine hapjes kun je prima met je handen eten.  Probeer je vingers er niet bij op te peuzelen!

Geniet jij het meest van een maaltijd als je het met je handen mag eten? Reserveer dan een tafel bij steakhouse Café Carbòn of onze nieuwe vestiging in Amsterdam-Zuid.

Terug