Ga op biefstukwereldreis met Café Carbòn!

3 Oktober, 2017 11:02

Steak, oftewel biefstuk, is misschien wel het bekendste stukje vlees dat er is. In Nederland zijn we gewend om biefstuk te eten met patat en groenten, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Dat is dan ook precies wat mensen wereldwijd doen: sommigen eten biefstuk in een salade, anderen grillen steak op de barbecue en er zijn zelfs mensen die biefstuk rauw eten. Benieuwd naar wereldse specialiteiten met biefstuk? Wij nemen je mee op een echte biefstukwereldreis.

EEN ORIGINELE STEAK UIT ZUID-AFRIKA

Traditioneel is steak een stuk vlees van een koe. In Zuid-Afrika kun je als je een biefstukje bestelt, een ander dier op je bord verwachten. De struisvogelbiefstuk is namelijk een populair gerecht in dit land. Dé struisvogelhoofdstad van de wereld is Oudtshoorn en dit is ook meteen de beste plek om een struisvogelbiefstuk te bestellen. Toch liever een andere steak? Ook antilopensteak staat in Zuid-Afrika vaak op het menu.

STEAK TARTARE UIT FRANKRIJK

Iets dichter bij huis zijn ook bijzondere bereidingswijzen van biefstuk te vinden. Zo is steak tartare een echte Franse klassieker. Bij dit gerecht wordt biefstuk zeer fijn gehakt en rauw geserveerd. Wees niet bang dat je een berg rauw vlees op je bord krijgt, de Fransen voegen verschillende ingrediënten en smaken toe om er een heerlijk gerecht van te maken.

EEN ARGENTIJNSE STEAK: GOED DOORBAKKEN

In het Zuid-Amerikaanse Argentinië zijn ze gek op vlees. Je kunt daar dan ook een grotere portie verwachten dan wij hier gewend zijn. In Argentinië eten ze hun steak het liefst goed doorbakken en sterk van smaak, een stevige rode wijn mag niet ontbreken. Het vlees wordt meestal bereid op een grill, een open vuur of op een traditionele Argentijnse barbecue: de asado.

AMERIKAANSE T-BONE STEAK

De naam van deze beroemde steak komt van het bot waar het vanaf komt: deze heeft de vorm van de letter T. In de Verenigde Staten is dit de zwaarste lap vlees die geserveerd wordt, maar ook in Nederland kun je tegenwoordig genieten van deze heerlijke steak.

STEAKHOUSE AMSTERDAM

Bij Café Carbòn serveren we verschillende soorten steaks. Je kunt bij ons terecht voor ossenhaas, black angus en de heerlijke T-bone steak. Liever een ander gerecht? Kies dan eens voor verse gamba’s of smakelijke spare ribs. Bekijk online ons volledige menu en reserveer jouw tafel door te bellen naar 020 370 6081.

Terug