Lesje hamburger eten: de technieken

2 April, 2019 14:59

Je kent het wel… Na geduldig wachten komt de serveerster jullie kant op met je favoriete hamburger. Het oerinstinct gaat aan en schaamteloos neem je een grote hap uit die rijkgevulde juicy burger. Genieten! Tot je even later ontdekt dat de halve inhoud op je bord is gevallen en een gedeelte zich bevindt op je gezicht en kleding. En of het nou je eerste date is of niet: dit wil je niet! Maar hoe eet je een hamburger dan op een goede manier? Ontdek in dit blog handige technieken.

Techniek 1: mes erin

Natuurlijk pak je die grote hamburger het liefst met je handen op om er vervolgens een flinke hap uit te nemen. Maar door er iets meer werk van te maken profiteer je van vele voordelen. Hup, zet dat mes erin en breng de vork naar je mond. Zo kom je er niet alleen met schone vingers vanaf, maar eet je ook langzamer. Hierdoor geniet je nog intenser van die lekkere burger. Je neemt alle ingrediënten in één hap tot je, wat zorgt voor een complete smaakbeleving. Wat een voordelen brengen mes en vork toch met zich mee hè?!

Techniek 2: split de pot

Zijn jouw eten met mes en vork-skills niet van zo’n hoog niveau? Dan is deze techniek wellicht de perfecte optie voor jou. Je hoeft slechts één keer een mes in handen te nemen om de burger vervolgens doormidden te snijden. Zo kun je een hamburger toch met beleid naar binnenwerken en ontdek je gelijk eens goed welke ingrediënten er nog meer boven en onder die burger verstopt zitten.

Techniek 3: flippen maar

Een techniek waarvan je in eerste instantie niet begrijpt wat het nut er exact van is, maar geloof ons: het omdraaien van je broodje hamburger werkt echt! Sterker nog, er gaat een ware logica schuil achter deze techniek. Zo is de bovenste helft van een broodje altijd iets groter dan de onderste helft. Handig voor het opvangen van de saus die anders over je handen heen stroomt. Daarnaast beweren de echte hamburgerlovers dat de bovenste helft beter vast te pakken is met beide duimen voor wat extra grip. Dus waar wacht je nog op? Flippen maar!

Techniek 4: handen in positie

Ja echt waar, Japanse deskundigen deden onderzoek naar het zo effectief mogelijk eten van hamburgers. Wat blijkt? Je moet gewoon de juiste handtechnieken toepassen. Dat betekent duimen en pinken onder de burger en de rest van je vingers bovenop het broodje. De inhoud blijft zo beter op zijn plek zitten.

Of gewoon… happen maar!

Kun jij het niet opbrengen om eerst nog na te moeten denken over dé geschikte techniek wanneer je een hamburger voorgeschoteld krijgt? Ach, dat begrijpen we ook best. Gewoon oppakken en toeslaan vinden we dan ook helemaal oké. Baard, blouse, bord: alles mag meegenieten. Dat geeft je immers toch wel dat echte bourgondische gevoel! Toch nog een chic sausje toevoegen? Je pinkje in de lucht steken is altijd een goed idee. Zelfs wanneer deze overspoeld wordt door saus.

Ontdek de techniek die bij jou past

Bij Café Carbòn geniet je van de lekkerste traditionele hamburgers. Van rundvlees en kalfsvlees tot kip. Laat je verrassen en kom erachter welke techniek helemaal bij jou past! Ons maakt het niet uit hoe je de hamburger eet, als je maar geniet! En wij zorgen wel voor servetjes.

Terug