The American way

17 Mei, 2016 09:47

In onze vorige blog hebben we het gehad over de verschillende soorten steaks. Maar hoe bestel je deze in het buitenland? Daar zijn de stukken vlees hetzelfde, alleen hebben deze een andere naam. Daarom bereiden we je nu alvast voor op de zomervakantie, via een woordenlijst van de Amerikaanse slager.

Amerika versus Nederland

Top Round steak: Kogelbiefstuk

Tenderloin: Ossenhaas

Striploin: Entrecote (dunne lende)

Sirloin Steak: Entrecote (dunne lende), het gedeelte tegenover de ossenhaas

New York Strip steak: Entrecote (dunne lende)

Steak: Al het vlees dat rood gegeten kan worden

Flank steak: Vinkenlap, deel van de flank (ook wel bavette genoemd)

Blade steak: Steak van sukade

T-bone: T-Bone steak

Tomahawk steak: Been rib biefstuk

Porterhouse: Een ruimer uitgesneden steak

Fillet steak: Haasbiefstuk, chateaubriand, tournedos

Rib-eye steak: Rib eye

Rump steak: Dikke lende, ook wel de biefstuk of Hollandse biefstuk

Chuck: Schouder

Chuck tender: Diamanthaas

Filet mignon: Ossenhaas uit de punt, ook wel ossenhaaspuntjes

Prime Rib: Entrecote dat nog aan het been zit

Spareribs

Ben je toevallig in Amerika en wil jij spareribs, dan krijg je niet de spareribs die wij kennen. Als je in Amerika spareribs bestelt krijg je buikribben. Zie je op de kaart ‘babyback ribs’ staan, dan zijn dit lenderibben. De spareribs die wij kennen zijn meestal lenderibben. Bij Café Carbòn hebben we de lekkerste lende spareribs van Amsterdam!

Het verschil tussen spareribs en babyback ribs is de smaak. Sparerib bevat namelijk meer vlees en vet, en zijn hierdoor van zichzelf wat taaier. Om het vlees lekker mals te krijgen moet het iets langer boven het vuur garen, maar spareribs hebben wel meer smaak dan babyback ribs.

Steak en spareribs bij Café Carbon

Bij Café Carbon serveren wij alleen het beste vlees voor u. Kom langs en ervaar de heerlijke gerechten zelf. Reserveer eenvoudig online een tafel!

Terug