Hoe maak je de perfecte T-Bone steak op de bbq?

23 Juli, 2021 07:50

De T-Bone steak is in onze ogen het ultieme stuk vlees. Het is een combinatie van de entrecote (linkerkant van de T-Bone) en de ossenhaas (rechterkant van de T-Bone). Je krijgt dus eigenlijk twee heerlijke stukken vlees. Daarnaast is de T-Bone zwaar en groot. Een goede T-Bone steak is minimaal 700 gram. Bij Café Carbòn bereiden we ze alleen van minimaal 1000 gram. Het bereiden van zo’n groot stuk vlees brengt toch bepaalde oergevoelens naar boven. Maar dan moet de bereiding wel goed gebeuren. We leggen je graag uit hoe je dit zelf kan doen op de barbecue.

De voorbereiding

Leg de steak nooit direct uit de koelkast op de barbecue. Het vlees moet eerst op temperatuur komen. Leg de T-Bone steak dus ongeveer een uur voor bereiding uit de koelkast. Strooi en direct wat zout en peper op zodat dit lekker kan intrekken. Naast zout en peper heeft de steak geen extra kruiden of marinade nodig. T-Bone Steak is van zichzelf al heerlijk.

Op de bbq

Zorg dat je een indirecte zone op de barbecue hebt van ongeveer 130 graden. Je legt de T-Bone steak dus niet direct op de kolen. Je kan het kleinere deel (de ossenhaas) het beste naar de buitenkant van de barbecue leggen. Dit deel is kleiner en dus sneller gaar. Het heeft dus minder warmte nodig. Doe je kerntemperatuurmeter in het vlees en sluit de deksel van de barbecue.

Wacht vervolgens tot de kerntemperatuur van het vlees tussen de 48 en de 50 graden is. Haal de steak dan van de barbecue af en stook het vuur weer op. Leg nu het vlees op het deel met directe warmte en schroei het dicht door de steak regelmatig te keren tot je op beide kanten een mooie donderbruine kleur hebt.

Laten rusten

Haal de steak van de barbecue en laat deze nog een kwartiertje rusten onder aluminiumfolie of een theedoek.

Na het rusten kan je de steak aansnijden. Het is tijd om te genieten.

Durf je het niet aan? Kom gerust langs bij Café Carbòn

De T-Bone steak is een imposant stuk vlees. We kunnen ons goed voorstellen dat je dit niet zelf durft te bereiden. Daarom maken onze chefs de steak graag voor je klaar in ons restaurant. Kom langs in een van onze vestigingen aan de van Woustraat, de Amstelveenseweg of de Westerstraat! We adviseren wel om vooraf online te reserveren.

Terug