Blog

Zelf bitterballen maken: zo doe je dat

Ben je wel een beetje klaar met de huismerk bitterballen van de Jumbo en wil je zelf wel eens de handen uit de mouwen steken? Dan heb je geluk, vandaag delen we een overheerlijk recept om zelf de lekkerste bitterballen te maken. Lukt het de eerste keer niet zo goed? No worries, je kunt bij ons altijd een portie bestellen voor bij de borrel en daarna een tweede poging wagen. Dit heb je nodig Je kunt geen bitterballen maken zonder de juiste ingrediënten. Het lijkt misschien veel, maar laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten. Het is echt heel erg makkelijk! Voor de vulling Voor het maken van de vulling heb je de volgende dingen nodig: 350 ml runderbouillon.

De beste borrelplank voor bij de borrel

Ah, vrijdagmiddag. Dat betekent: de vrijdagmiddagborrel! Een goede borrel kan natuurlijk niet zonder lekker eten, dus hierbij wat tips om zelf de perfecte borrelplank samen te stellen. Nu zou je gewoon wat blokjes kaas, plakjes leverworst, borrelnootjes en gefrituurde hapjes op tafel kunnen zetten, maar dit is wat wij noemen een ‘worst-kaas scenario’. Dat kan beter, dus met de volgende tips sla je de (borrel)plank zeker niet mis! Stappenplan We beginnen bij het begin: de plank. Het maakt niet zo veel uit wat voor soort plank je gebruikt, want een goede borrelplank ligt vaak zo vol dat de plank niet meer zichtbaar is.

De lekkerste spareribs van de barbecue

Ben je net zo dol op spareribs als wij en wil je thuis net zo genieten als toen je bij ons in het restaurant zat? Lucky you, we delen vandaag een spareribs recept waar je je vingers bij aflikt. Dit recept is geschikt voor 4 personen. De voorbereiding van deze heerlijke ribbetjes duurt 15 minuten. Daarna duurt de daadwerkelijke bereiding nog zo’n 6 uur. Ja, dit klinkt inderdaad lang.

Help Café Carbòn met een Gifty cadeaubon

Sinds maart 2020 leven we in onzekere tijden. Het coronavirus heeft zich razendsnel verspreid over de wereld, met verschillende harde maatregelen als gevolg. Een van die maatregelen gaat over de sluitingstijden van de horeca. In maart moesten we onze deuren voor het eerst sluiten. Toen ontstond het initiatief #helpdehoreca.

Een geslaagde winterbarbecue: zo doe je dat

Als het kwik onder het minpunt gezakt is denk je waarschijnlijk niet aan het organiseren van een barbecue. Want wees nou eerlijk: bij een barbecue hoort toch een ijskoud biertje en een heerlijk zomerse outfit? Bij Café Carbòn zijn we het daar niet mee eens. Ook in de koude wintermaanden kun je samen met je vrienden en familie genieten van een heerlijke winterbarbecue. Hoe je dat moet organiseren? Lees snel verder. Een goede voorbereiding is het halve werk Een winterbarbecue kan net zo gezellig worden als een zomerbarbecue.

Gamba's pellen: hoe doe je dat?

Heerlijk! De ober komt naar je tafel en het water loopt je al in de mond. De kraaloogjes van de gamba’s op je bord kijken je plagerig aan. De heerlijke geur dringt je neus binnen. Ready? Nu mag je de gamba’s gaan pellen! Alleen hoe ga je dat nou aanpakken? The easy road: met je handen De makkelijkste manier om gamba’s te pellen, is gewoon met je handen. Buig de kop richting de staart en trek hem los.

Kip en bier, wat wil je nog meer?

Nu de eerste zonnestralen onze tuin weer binnendringen, voelen we massaal de drang de barbecue weer uit de schuur te halen. Je kunt mooi een beetje bijkleuren terwijl je barbecue lekker op temperatuur komt. Maar, wat ga je eigenlijk maken? Wij hebben een heerlijk recept voor de echte kip en bier liefhebbers onder ons. Let op: dit gerecht kun je alleen maken als je een kolen- of gasbarbecue hebt. Wat heb je nodig? Om deze heerlijke kip op de barbecue te maken heb je de volgende ingrediënten nodig: 1 theelepel knoflookpoeder 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie 1 hele kop van ongeveer 1,5 kilogram 1 blik bier van 33 cl ½ theelepel paprika poeder ½ theelepel zwarte peper ¼ theelepel gedroogde tijm Voel je natuurlijk vrij om kruiden toe te voegen die jij lekker vindt.

Bieflap of biefstuk, wat is het verschil?

Een lekker stuk vlees, daarmee definieer je zowel de bieflap als de welbekende biefstuk. Beide stukken zijn afkomstig van de koe. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee soorten vlees? Op welke manier bereid je ze het beste en welke smaken passen goed bij beide vleessoorten? De bieflap De bieflap gaat ook wel door het leven als baklap. Bieflappen zijn gesneden van de magere rundvleesdelen zoals de nek en de schouder. Dit vlees heeft geen vet, is grover en minder mals dan de biefstuk.

De lekkerste spareribs van de barbecue

Ben je net zo dol op spareribs als wij en wil je thuis net zo genieten als toen je bij ons in het restaurant zat? Lucky you, we delen vandaag een spareribs recept waar je je vingers bij aflikt. Dit recept is geschikt voor 4 personen. De voorbereiding van deze heerlijke ribbetjes duurt 15 minuten. Daarna duurt de daadwerkelijke bereiding nog zo’n 6 uur. Ja, dit klinkt inderdaad lang.

9 slimme tips voor de perfecte BBQ

Niks is fijner dan de zomer goed afsluiten met een heerlijke barbecue. Wil jij er zeker van zijn dat jij je vrienden en familie positief verrast met je barbecuekunsten? We’ve got your back. We delen graag 9 slimme tips met je om zo dé perfecte barbecue te creëren. Ready? Tijd om je tanden in sappige stukken vlees te zetten! 1. Marineren Bij het marineren zet je de eerste stap naar een lekker stukje vlees op je bord.
Terug