Blog

Eten met je handen bij cafe Carbon mag het

Volgens de etiquette eet je voedsel niet met je handen, maar met bestek. Bij een luxe diner krijg je zelfs voor iedere gang ander bestek. Weet jij nooit of je met het buitenste of het binnenste bestek begint? Bij Café Carbòn hoef je niet bang te zijn voor ingewikkelde etiquette: veel gerechten mag je gewoon met je handen eten.

Waarom mannen van vlees houden (en vrouwen van chocola)

Echte mannen eten vlees. Maar waarom associëren we stoer en mannelijk gedrag met het eten van vlees? Vrouwen kunnen ook van vlees houden, maar toch wordt de vrouw eerder geassocieerd met chocola. Wij vonden de verklaring voor de mannelijke passie voor vlees en dat is verrassend genoeg de schuld van de vrouw… Echte mannen eten vlees Veel mensen zien een verband tussen vlees eten en mannelijkheid: stoere mannen eten nou eenmaal vlees. Salades zijn voor watjes. Dat we hier zo over denken is eigenlijk niet zo gek: marketing speelt hier een grote rol bij.

Ga op biefstukwereldreis met Café Carbòn!

Steak, oftewel biefstuk, is misschien wel het bekendste stukje vlees dat er is. In Nederland zijn we gewend om biefstuk te eten met patat en groenten, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Dat is dan ook precies wat mensen wereldwijd doen: sommigen eten biefstuk in een salade, anderen grillen steak op de barbecue en er zijn zelfs mensen die biefstuk rauw eten. Benieuwd naar wereldse specialiteiten met biefstuk? Wij nemen je mee op een echte biefstukwereldreis. EEN ORIGINELE STEAK UIT ZUID-AFRIKA Traditioneel is steak een stuk vlees van een koe.

Carbòn Xpress: De lekkerste vleesgerechten nu ook thuisbezorgd

Carbòn Xpress: De lekkerste vleesgerechten nu ook thuisbezorgd
Wil jij ook thuis genieten van de heerlijke BBQ & Grill gerechten van Café Carbòn? Dat kan, want Café Carbòn heeft haar derde vestiging geopend in Amsterdam: Carbòn Xpress. Aan de Mauritskade in Amsterdam Oost komt onze nieuwe vestiging, waarmee we richten op thuisbezorgen en afhalen. Via betrouwbare kanalen als Thuisbezorgd en Deliveroo kun je online je bestelling plaatsen. Dit wordt vervolgens vers bereid en zo snel mogelijk naar jouw voordeur gebracht. Uiteraard kun je ook gewoon komen eten bij Carbòn Xpress.

Vleesdelen van de koe: waar zit de steak of ribeye?

Vleesdelen van de koe: waar zit de steak of ribeye?
Bij steakhouse Café Carbòn kun je genieten van verschillende steaks: van een heerlijke cote de boeuf tot een delicate lady steak of een T-bone steak van 1000 gram. Rundvlees komt logischerwijs van het rund, maar weet jij van welk deel van dit dier jouw steak wordt gemaakt?

Café Carbòn Zuid hét steakhouse in Amsterdam-Zuid

Café Carbòn Zuid hét steakhouse in Amsterdam-Zuid
In juni opende Café Carbòn een tweede vestiging aan de Amstelveenseweg in Amsterdam-Zuid, met de toepasselijke naam Café Carbòn Zuid. Hier geniet je van de meest verrukkelijke bourgondische gerechten en borrelhapjes in een gezellige Amsterdamse sfeer, net als bij onze eerste vestiging.

Geschiedenisles: waar komt carpaccio vandaan?

Geschiedenisles: waar komt carpaccio vandaan?
Carpaccio is een gerecht dat erg veel wordt gegeten. Het wordt vaak geserveerd als voorgerecht; sierlijk neergelegd op het bord, gegarneerd met  pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, rucola en dressing. Tevens wordt het veel gegeten op broodjes, wraps en in salades tijdens de lunch of diner.  Maar waar komt carpaccio eigenlijk vandaan en waaraan dankt het gerecht zijn naam?

Onze gerechten: een lust voor maag én oog!

Onze gerechten: een lust voor maag én oog!
Goed presenteren is een échte kunst. Wij zien presenteren als een groot deel van onze roeping. Heerlijke gerechten bereiden met de beste ingrediënten levert nog niet het complete plaatje op. Wij dragen er zorg voor dat onze gerechten gepresenteerd worden op als een prachtige compositie van kleur, textuur, vorm en geur.

Goed nieuws: Café Carbòn opent haar deuren in Amsterdam Zuid

Goed nieuws: Café Carbòn opent haar deuren in Amsterdam Zuid
Het is bijna zover: Café Carbòn opent aanstaande donderdag, 23 juni 2016, een tweede vestiging in Amsterdam Zuid. Café Carbòn Zuid is een extra locatie om te genieten van de typische Amsterdamse sfeer, de lekkerste steaks en natuurlijk de borrelhappen van Oma Bob.

Dingen die je nog niet wist over biefstuk

Dingen die je nog niet wist over biefstuk
Wie houdt er niet van een heerlijk stuk mals vlees op zijn tijd? Natuurlijk is niet iedereen een vleesliefhebber (zeker vegetariërs en veganisten niet), maar bij de echte vleeseters loopt het water al in de mond bij de gedachte aan biefstuk. Zo’n heerlijke steak krijgt nog meer diepgang en smaak als je de achtergrond van het vlees kent.
Terug