Blog

Gamba's pellen: hoe doe je dat?

Heerlijk! De ober komt naar je tafel en het water loopt je al in de mond. De kraaloogjes van de gamba’s op je bord kijken je plagerig aan. De heerlijke geur dringt je neus binnen. Ready? Nu mag je de gamba’s gaan pellen! Alleen hoe ga je dat nou aanpakken? The easy road: met je handen De makkelijkste manier om gamba’s te pellen, is gewoon met je handen. Buig de kop richting de staart en trek hem los.

Kip en bier, wat wil je nog meer?

Nu de eerste zonnestralen onze tuin weer binnendringen, voelen we massaal de drang de barbecue weer uit de schuur te halen. Je kunt mooi een beetje bijkleuren terwijl je barbecue lekker op temperatuur komt. Maar, wat ga je eigenlijk maken? Wij hebben een heerlijk recept voor de echte kip en bier liefhebbers onder ons. Let op: dit gerecht kun je alleen maken als je een kolen- of gasbarbecue hebt. Wat heb je nodig? Om deze heerlijke kip op de barbecue te maken heb je de volgende ingrediënten nodig: 1 theelepel knoflookpoeder 1 eetlepel olijf- of zonnebloemolie 1 hele kop van ongeveer 1,5 kilogram 1 blik bier van 33 cl ½ theelepel paprika poeder ½ theelepel zwarte peper ¼ theelepel gedroogde tijm Voel je natuurlijk vrij om kruiden toe te voegen die jij lekker vindt.

Bieflap of biefstuk, wat is het verschil?

Een lekker stuk vlees, daarmee definieer je zowel de bieflap als de welbekende biefstuk. Beide stukken zijn afkomstig van de koe. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze twee soorten vlees? Op welke manier bereid je ze het beste en welke smaken passen goed bij beide vleessoorten? De bieflap De bieflap gaat ook wel door het leven als baklap. Bieflappen zijn gesneden van de magere rundvleesdelen zoals de nek en de schouder. Dit vlees heeft geen vet, is grover en minder mals dan de biefstuk.

De lekkerste spareribs van de barbecue

Ben je net zo dol op spareribs als wij en wil je thuis net zo genieten als toen je bij ons in het restaurant zat? Lucky you, we delen vandaag een spareribs recept waar je je vingers bij aflikt. Dit recept is geschikt voor 4 personen. De voorbereiding van deze heerlijke ribbetjes duurt 15 minuten. Daarna duurt de daadwerkelijke bereiding nog zo’n 6 uur. Ja, dit klinkt inderdaad lang.

9 slimme tips voor de perfecte BBQ

Niks is fijner dan de zomer goed afsluiten met een heerlijke barbecue. Wil jij er zeker van zijn dat jij je vrienden en familie positief verrast met je barbecuekunsten? We’ve got your back. We delen graag 9 slimme tips met je om zo dé perfecte barbecue te creëren. Ready? Tijd om je tanden in sappige stukken vlees te zetten! 1. Marineren Bij het marineren zet je de eerste stap naar een lekker stukje vlees op je bord.

Tafelmanieren over de hele wereld

Smakken, slurpen, boeren en met de handen eten. Waar wij in Nederland niet aan moeten denken, wordt in andere landen zeer gewaardeerd. Maar kijk uit: sommige dingen die wij in Nederland vaak doen aan tafel, zoals vijf vingers opsteken om de aandacht van de ober te trekken, zijn in het buitenland absoluut not done. Ga je binnenkort op vakantie? Blend in with the locals: we vertellen je graag meer over de tafelmanieren in andere werelddelen. Zo ben je helemaal voorbereid.

Lesje hamburger eten: de technieken

Je kent het wel… Na geduldig wachten komt de serveerster jullie kant op met je favoriete hamburger. Het oerinstinct gaat aan en schaamteloos neem je een grote hap uit die rijkgevulde juicy burger. Genieten! Tot je even later ontdekt dat de halve inhoud op je bord is gevallen en een gedeelte zich bevindt op je gezicht en kleding. En of het nou je eerste date is of niet: dit wil je niet! Maar hoe eet je een hamburger dan op een goede manier? Ontdek in dit blog handige technieken. Techniek 1: mes erin Natuurlijk pak je die grote hamburger het liefst met je handen op om er vervolgens een flinke hap uit te nemen.

Eten met je handen bij cafe Carbon mag het

Volgens de etiquette eet je voedsel niet met je handen, maar met bestek. Bij een luxe diner krijg je zelfs voor iedere gang ander bestek. Weet jij nooit of je met het buitenste of het binnenste bestek begint? Bij Café Carbòn hoef je niet bang te zijn voor ingewikkelde etiquette: veel gerechten mag je gewoon met je handen eten.

Waarom mannen van vlees houden (en vrouwen van chocola)

Echte mannen eten vlees. Maar waarom associëren we stoer en mannelijk gedrag met het eten van vlees? Vrouwen kunnen ook van vlees houden, maar toch wordt de vrouw eerder geassocieerd met chocola. Wij vonden de verklaring voor de mannelijke passie voor vlees en dat is verrassend genoeg de schuld van de vrouw… Echte mannen eten vlees Veel mensen zien een verband tussen vlees eten en mannelijkheid: stoere mannen eten nou eenmaal vlees. Salades zijn voor watjes. Dat we hier zo over denken is eigenlijk niet zo gek: marketing speelt hier een grote rol bij.

Ga op biefstukwereldreis met Café Carbòn!

Steak, oftewel biefstuk, is misschien wel het bekendste stukje vlees dat er is. In Nederland zijn we gewend om biefstuk te eten met patat en groenten, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Dat is dan ook precies wat mensen wereldwijd doen: sommigen eten biefstuk in een salade, anderen grillen steak op de barbecue en er zijn zelfs mensen die biefstuk rauw eten. Benieuwd naar wereldse specialiteiten met biefstuk? Wij nemen je mee op een echte biefstukwereldreis. EEN ORIGINELE STEAK UIT ZUID-AFRIKA Traditioneel is steak een stuk vlees van een koe.
Terug